Overtocht terschelling kosten

Twee rederijen

Er zijn maar liefst twee rederijen die de verbinding tussen eiland en het vasteland onderhouden: Rederij Doeksen en Rederij Eigen Veerdienst Terschelling EVT. Beide rederijen vertrekken uit Harlingen. EVT heeft maar enkele vaarten per dag. Doeksen vaart een geregelde dienst met minimaal 8 vaarten per dag en enige sneldiensten. Wat zijn nou voor zo’n overtocht Terschelling de kosten?

Overtocht terschelling kosten

Overzicht overtocht Terschelling Kosten per rederij

EVT

EVT is het goedkoopst. In 2013 betaalt elke volwassene en elk kind vanaf 4 jaar minimaal €10 voor een retour. De prijs wordt aangepast aan de drukte en kan oplopen tot €16 . Vroeg online boeken drukt bij EVT dus voor je overtocht Terschelling de kosten! Voor een motor wordt €37 en voor een brommer wordt €24 extra in rekening gebracht. Een fiet meenemen komt op 12 euro. Auto’s, al of niet met fietsenrek of aanhanger, hebben een tarief van €12,50 per ½ meter lengte.

Alle tarieven betreffen retourtarieven. De prijs per enkele reis is de helft hiervan.

Doeksen

Rederij Doeksen heeft vaste tarieven en voor de overtocht Terschelling zijn kosten veel moeilijker te berekenen. Doeksen heeft een ingewikkelder tariefstructuur dan EVT. Retourprijzen bedragen voor volwassenen €25 en voor kinderen 4 tot en met 11 jaar €12,50. De fiets kan voor €14 worden meegenomen. Het tarief per voertuig is afhankelijk van de lengte. Ze variëren tussen €141 en €187 voor een retour. Met caravan eraan loopt dat op tot €329, terwijl voor auto met aanhanger of vouwwagen zo’n €288 betaald wordt. Een camper komt op €263, waarbij voor elk supplement (fietsenrek etc) moet worden bijbetaald. Bij beide rederijen worden per overtocht Terschelling de kosten verhoogd met €1 per persoon boven 11 jaar voor toeristenbelasting.

Incoming search terms:

  • overtocht terschelling auto kosten
  • overtocht terschelling tarieven
  • harlingen terschelling kosten
  • tarief veerboot terschelling
  • wat kost het met snelle boot naar terschelling